Voorzitter Luc Soens overhandigde een cheque van 1.500 euro aan  gouverneur Joseph Ruwet van Kiwanis België-Luxemburg als steun aan het internationale Eliminate-project van deze serviceclub. Met deze fondsenwervingscampagne wil Kiwanis samen met Unicef de sterfte door tetanus aanpakken bij  pasgeborenen en hun moeders. Tetanus, veroorzaakt door een bacterie, doodt elk jaar 60.000 kinderen. Elke negen minuten sterft een baby aan tetanus. Vaccinaties kunnen de ziekte voorkomen. Kiwanis Eeklo Meetjesland schonk een deel van de opbrengst van de Halloweenparty aan het project, en kan hiermee 750 levens redden. De overhandiging gebeurde in het clublokaal restaurant Ter Heide in Lembeke, op een vergadering met alle clubs van de divisie Oost-Vlaanderen Center. Voorzitter Lieven Bauwens van de sociale commissie van Kiwanis Eeklo Meetjesland motiveerde de beslissing van de club voor de gift.

Bekijk ook de artikels in de pers over deze overhandiging: