Voor het derde opeenvolgende jaar organiseerde Kiwanis Eeklo-Meetjesland de ,,Avond van de Sociale Commissie’’, waarop enkele projecten die steun genieten van onze club, zich uitgebreid voorstellen. Deze formule zorgt voor een enorme betrokkenheid van de leden en hun partners bij deze sociale doelen, zo is nog maar eens gebleken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze ,,warmste clubvergadering van het jaar’’ deed haar reputatie ook dit keer weer alle eer aan. AZ Alma presenteerde ,,Maatjes in balans’’, een project voor maatjes (7 tot 12 jaar) en makkers (12 tot 16 jaar) met overgewicht dat draait rond gedragstherapie, anders eten, gezonde voeding en meer bewegen. Om dit te stimuleren schonk de club 2 nieuwe fietsen ter waarde van 750 euro.

De vzw Stappen stelde het time-outproject Buiten Beeld voor,  bedoeld voor meisjes van 14 tot 18 jaar die geplaatst zijn door de jeugdrechter of onder het toezicht vallen van het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg. Op de boerderij in Vinderhoute kunnen ze even tot rust komen en  leren ze wat echt waardevol is in het leven. Dit project ontving een cheque van 3.000 euro.

Aangrijpend maar bemoedigend was het getuigenis over kinderen met het syndroom van Down, door een vader en een coördinator van de Vlaamse vrijwilligersvereniging. Deze vereniging zet zich in om de levenskwaliteit van de familie en iedereen die betrokken is bij een jongen of meisje met het syndroom te verbeteren, en te laten zien dat deze kinderen best zelf ook tot veel in staat zijn. Hiervoor had Kiwanis een cheque van 2.000 euro klaar. In de zaal was ondertussen een fototentoonstelling te zien over dit onderwerp.

Voor de renovatie van de woonwagen van de vzw Zwerfgoed tenslotte trok de sociale commissie nog 3.000 euro uit. Daarmee sloot Lieven Bauwens een periode van drie jaar als voorzitter van de sociale commissie af, waarin hij effectief zijn persoonlijke wens realiseerde om ,,de sociale commissie meer uitstraling te bezorgen door een grotere betrokkenheid van alle clubleden bij onze sociale projecten’’.