AZ Alma‘’Ik ben overdonderd’’, zei algemeen directeur Rudy Maertens van AZ Alma vrijdagavond op de ,,Avond van de sociale commissie’’. Voorzitter Frank De Baets had hem net een cheque van maar liefst 15.000 euro overhandigd met de opbrengst van het Fine Fleur-concert begin mei in het nieuwbouwziekenhuis. Met dat geld zal AZ Alma op vraag van onze club ,,kleur geven aan de pediatrie’’. ‘’Na de Kiwanispopjes die al goed ingeburgerd zijn bij onze zieke kindjes, is dit nog maar eens een bewijs dat deze club de kinderen een warm hart toedraagt’’, aldus nog Rudy Maertens.

‘’De speelzaal van de nieuwe kinderafdeling zal kleurrijk worden aangekleed met allerlei spelelementen’’, verduidelijkte hoofdverpleegkundige Petra Criel. ‘’Maar ook in de consultatieruimtes van onze vijf pediaters en in het nieuwe restaurant willen we een kindvriendelijke aankleding’’. Geneesheer-diensthoofd dokter Lut Verdonck was eveneens in haar nopjes met de gulle gift.

De cheque voor AZ Alma was de grootste gift ooit in de 35-jarige geschiedenis van onze club. Maar de sociale commissie van voorzitter Luc Soens maakte op de ,,warmste avond van het werkjaar’’ nog meer gelukkigen. Clublid Marcel Vermeire, een van de mede-oprichters van het Nepal Orthodontic Hospital, ontving een cheque van 2.500 euro om de noden te lenigen na de aardbeving. En leerkracht Geert Faes getuigde over pesten op school en mocht 4.000 euro meenemen om volgend schooljaar in basisschool De Meidoorn met alle leerlingen een creatief project uit te werken om dit maatschappelijk probleem aan te pakken.

Lieven Bauwens tenslotte stortte aan zijn club de 3.500 euro door die zijn jubilerend bedrijf E-Crane inzamelde ten voordele van een andere project van Kiwanis Eeklo-Meetjesland, het zorghotel Villa Rozenrood in De Panne. Daardoor kunnen nog meer zwaar zieke of hulpbehoevende kinderen uit het Meetjesland daar met hun gezin even op adem komen.

Klik op een foto om de slideshow te starten!