DSC_0776Op de jongste Avond van de Sociale Commissie kreeg de Eeklose basisschool De Meidoorn een cheque van 4.000 euro om dit schooljaar een actie uit te werken rond Pesten op school. Leerkracht Geert Faes wierp zich op als de stuwende kracht en ondertussen zijn de eerste stappen van het project gezet. Zo zijn de GPS (“gedaan met pesten”)-figuren op de school geïntroduceerd en is er een uniforme werkmap rond de problematiek van pesten op school in de maak voor alle leerkrachten. Er komen beachflags, wegwijzers en ander didactisch materiaal in dezelfde kleuren blauw-groen-oranje om het maandelijkse thema rond pesten op school duidelijk te maken en de vredesbank en de rustige hoek in de school beter in de kijker te zetten. Tenslotte is ook al een anti-pest-lied opgenomen, dat je online kan beluisteren.