Kiwanis Eeklo Meetjesland wil jullie graag verwelkomen voor een gespreksavond in een open vergadering.

Op vrijdag 2 februari krijgt u de unieke gelegenheid om Jan Smets te ontmoeten. Deze lezing is gekoppeld aan een diner.

Die avond zal hij zijn visie omtrent de financiële toestand in België en de gevolgen van de Brexit verder toelichten. Een thema die iedereen boeit en aanbelangt. Hij kan ons als geen ander inkijk geven in de werking van de monetaire unie en wat de implicaties hiervoor zijn op uw en ons dagelijks leven.

Wij vragen hiervoor een bijdrage van €50 per persoon. Gelieve uiterlijk vóór 29 januari 2018 u in te schrijven voor dit event. Inschrijven doet u door het formulier in te vullen en vooraf te storten op rekeningnummer van Kiwanis: BE56 290-0347618-88

Programma
19u00: ontvangst met aperitief en hapjes
19:45: lunch
21:15: voordracht Jan Smets

Adres
Hostellerie Ter Heide
Tragelstraat 2
9971 Lembeke

Over Jan Smets
Jan Smets trad in 1973 als economist in dienst bij de Nationale Bank van België. Van 1988 tot 1994 was hij gedetacheerd naar federale ministeriële kabinetten; hij was onder meer kabinetschef van de Eerste Ministers Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens. In 1994 keerde hij terug naar de Nationale Bank als Hoofd van het economisch studiedepartement. In 1999 werd hij benoemd tot directeur van de Nationale Bank en tegelijkertijd werd hij ook door de regering aangesteld als Commissaris-Generaal voor de euro. Geruime tijd was hij ondervoorzitter van de Hoge Raad
voor de Werkgelegenheid. Op 11 maart 2015 werd hij gouverneur van de Nationale Bank van België en lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank. Hij is voorzitter van de afdeling “Financieringsbehoeften van de overheid” van de Hoge Raad van Financiën. Als Gouverneur is hij lid van een aantal internationale en nationale financiële organisaties en instellingen.