Op het einde van ons bezoek aan brouwerij Van Steenberghe brachten Jean-Paul en Annyc  verslag uit van hun bezoek en hulp aan de straatkinderen in New Delhi (India), waarvoor onze club bovenop de aanwezigheid op het eetfestijn ook 1.000 euro cash schonk. “Voor ons een druppel op een hete plaat, voor het project een wereld van verschil”, aldus Jean-Paul.

Het begon allemaal in 2012 toen hun dochter Stephanie via de Hogeschool waar ze handelswetenschappen studeerde de kans kreeg om een inleefreis te maken naar India. Dit liet een diepe indruk op haar na, in die mate dat ze het tot haar plicht voelde om het jaar nadien terug te gaan. Ondertussen is het reeds de vierde maal dat ze voor drie weken naar New Delhi trekt om daar het project te ondersteunen, zowel financieel als emotioneel. Ook Annyc ging reeds voor de tweede keer mee, voor Jean-Paul was het in november 2017 de eerste maar allicht niet de laatste keer. Een handyman kunnen ze daar goed gebruiken.

Het dak dat Jean-Paul moest helpen leggen lag er ondertussen al, maar er was werk genoeg.  Zo werden nieuwe lockers geplaatst voor de kinderen, verroeste boilers uitgebroken en nieuwe gekocht en geplaatst, de keuken helemaal onder handen genomen, de voorraadkamer opgefrist en een nieuwe combifrigo gekocht. Bij een volgend bezoek staan nieuwe ramen, een zonneboiler of zonnepanelen en de renovatie van de doucheruimtes op de planning.

Klik op een foto om de diavoorstelling te openen.