Kiwanis Eeklo-Meetjesland reikte zijn eerste GOEDOE Award uit aan de familie Victor voor haar inzet voor straatarme schoolkinderen in India. Dat gebeurde op de 9de Avond van de Sociale Commissie, die voor de gelegenheid de goede doelen in de kijker zette die eigen leden onder hun persoonlijke naam steunen.

‘’Kiwanislid Jean-Paul Victor en zijn echtgenote Annyc werden door hun dochter Stephanie overtuigd om mee naar India te gaan’’, legt Lieven Bauwens, voorzitter van de Sociale Commissie uit.  ‘’De familie Victor zamelt er fondsen in om de levensomstandigheden van de kinderen te verbeteren, maar steekt er ook zelf de handen uit de mouwen in de schooltjes van de verpauperde wijken. Er is altijd wel iets te herstellen of aan te kopen: een wasmachine, een waterpomp, een koelkast of diepvries. Tenslotte is onderwijs en opleiding de sleutel naar een betere toekomst voor de Indiase jeugd’’.

Op de jaarlijkse Avond van de  Sociale Commissie gaat de club dieper in op enkele sociale doelen die tijdens het werkjaar werden gesteund. ,,Op deze warmste avond van het jaar belichten we nadrukkelijk ons sociaal engagement dat we financieren met acties van de feestcommissie. Onze club steunt vooral projecten voor kinderen of jongvolwassenen die niet in aanmerking komen voor subsidies’’, gaat Lieven Bauwens verder. ‘’Maar dit jaar wilden we iets nieuws lanceren. We weten dat veel van onze leden ook persoonlijk goede doelen steunen, zowel dicht bij ons in het Meetjesland als aan de andere kant van de wereld. Daarom lieten we hen dit jaar onze hierover aan het woord’’.

‘’Als kers op de taart lanceerden we dan ook de Goede Doelen Award, kortweg GOEDOE Award, waarmee we de inspanningen van één van onze leden speciaal in de kijker plaatsen en bekronen. De juryleden van de sociale commissie kozen vier genomineerden, en het verwonderde niemand dat de eerste GOEDOE Award naar de familie Victor gaat voor hun financiële, materiële en persoonlijke inzet voor de schoolkinderen in India’’.