Kiwanis Eeklo-Meetjesland schenkt in totaal 7.500 euro aan twee nieuwe sociale projecten: Huyse Nestelt en Patrasche.

De “warmste avond” van serviceclub Kiwanis Eeklo-Meetjesland was door de coronacrisis beperkt tot een mini-versie. Twee projecten geselecteerd door de sociale commissie kwamen zich voorstellen op een bestuursvergadering.

Op 15 oktober opent in Eeklo Huyse Nestelt, een inloophuis voor iedereen die psychosociale ondersteuning zoekt na het horen van de diagnose kanker bij zichzelf of iemand in zijn of haar omgeving (kinderen, ouders, buren, vrienden,…). Joke Almekinders en Kathleen Wittouck zetten hun jarenlange ervaring in de zorgsector hiervoor in. ,,Huyse Nestelt is een bruggenbouwer tussen het traject gevolgd in het ziekenhuis en het terug opnemen van het leven tijdens en na het ziekteproces’’, omschrijven ze hun project. Ze bieden op afspraak zorgmassage, yoga en meditatie, creatieve ateliers, koken, wandelen, sporten en lezingen. Zonder afspraak ben je welkom op de Roze 150 voor koffie, lotgenotencontact en een warme babbel. Kiwanis Eeklo-Meetjesland gaf de initiatiefneemsters een cheque mee van 5.000 euro, afkomstig van de opbrengst van de tweede Après Ski-Party.

Katrien Kintaert stelde Patrasche voor, een nieuwe vorm van begeleiding van jongeren met psychosociale problemen. Honden en paarden krijgen een hoofdrol in deze therapie. Kiwanis steunt het project, gevestigd op een terrein van Natuur en Bos in Oostakker, met 2.500 euro.

patraschevzw.be

vzwhuysenestelt.be

Voor meer informatie: Lieven Bauwens, voorzitter sociale commissie, 0475-25.04.44,

lieven.bauwens@e-crane.com