Ook dit jaar hebben ’t Lobbeke Maldegem en Kiwanis Eeklo-Meetjesland de handen in elkaar geslagen om 80 volwassenen en kinderen uit kwetsbare gezinnen een aangename Kerst te bezorgen.

Door de corona-maatregelen zag het Kerstfeest voor deze kwetsbare gezinnen er iets anders uit dan vorige jaren. De kerstmaaltijd, bereid en geschonken door het team van Geoffrey Fabry van Feestcomité en Clubhuis ’t Lobbeke, werd door medewerkers van Welzijnsschakels bij 47 gezinnen en alleenstaanden thuis afgeleverd. Die hoefden de lekkernijen enkel nog op te warmen. Op het menu stond pompoensoep, varkenshaasje met alles erop en eraan, en een chocoladedessert.

Voor de 25 kinderen en jongeren van deze gezinnen deed Kiwanis Eeklo-Meetjesland haar duit in het zakje. Alle kinderen kregen een gezelschapsspel en de jongsten ook nog kleurmateriaal. De Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen vulde deze geschenken nog aan met tal van andere educatieve en gezonde attenties, knuffels en een snoepje.

Voorzitter Luc Soens van de sociale commissie van Kiwanis Eeklo-Meetjesland: “De werking van zowel ’t Lobbeke als Kiwanis staat al maanden op een laag pitje. Maar we besloten eensgezind dat we onze Kerstactie moesten behouden, zij het in een andere, corona-veilige vorm. Kansarme gezinnen hebben het in deze corona-tijd zo mogelijk nog moeilijker dan anders. Onze inspanning zorgt ongetwijfeld voor wat extra-warmte en geluk”.